Вкусно и здорОво: рецепты правильных блюд

Конкурс Вкусно и здорово


Питаться вкусно и полезно? С «НеВЕСомость-2″ это возможно! Сегодня мы публикуем первые рецепты правильных блюд.

Поделитесь своим рецептом «здорового» блюда в рамках конкурса » Вкусно и здорОво!» и получите приз от генерального партнера проекта  — мультирезку Philips

Смажаны фаршыраваны кальмар і фруктовая салата от ALEXINC

Смажаны фаршыраваны кальмар

Конкурс Вкусно и здорово

Час на прыгатаванне Энергетычная каштоўнасць 100г Белкі Тлушч Вугляводы
прыблізна 1 гадзіна 100 кКал 12% 1,2% 10,5%


Для прыгатавання стравы Вам спатрэбіцца:

  • тушка кальмару (з разліку 1-2 на порцыю); 
  • шклянка (каля 200 мл) рысу;
  • прыкладна 100 гр сумесі гародніны (я выкарыстоўваў марожаную сумесь — морква, перац, фасоль, цыбуля ды кукуруза — з крамы).
     
Конкурс Вкусно и здорово Конкурс вкусно и здорово Конкурс вкусно и здорово


Спосаб прыгатавання:

  1. Рыс трэба прамыць, заліць вадой (удвая больш за рыс каля 400мл), дадаць сумесь, крышачку алею ды пасаліць і паставіць варыцца. Я выкарыстоўваў мульціварку, і яна варыла каля 40 хвілін.
  2. Потым трэба ўнутр кальмараў  пакласці рыс з гароднінай: рабіце гэта акуратна, каб не ашпарыцца, бо рыс гарачы, да таго ж можна парваць кальмара.
  3. Апасля варта абваляць кальмары у муцэ ды пасмажыць у алеі. Смажацца яны вельмі хутка: як толькі атрымалася залатая корка —  трэба здымаць.

Фруктовая салата

Фруктовая салата

Час на прыгатаванне Энергетычная каштоўнасць 100г Белкі Тлушч Вугляводы
15 хвілін 69 кКал 0,9% 2,35% 10,5%


Для адной порцыі Вам спатрэбіцца:

  • палова сярэдняй грушы (напрыклад,  салодкая канферэнцыя);
  • палова сярэдняга яблыка (не кіслае);
  • 1 ківі;
  • чвэрць банану;
  • 2 свежыя клубніцы;
  • узбітыя вяршкі (я выкарыстоўваў балончык).


Спосаб прыгатавання:

  1. Грушу і яблык пачысціць ад скуры, парэзаць на маленькія кубікі (памерам каля 3 мм) і перамяшаць.
  2. Ківі таксама пачысціць ды парэзаць.
  3. Узяць глыбокую місачку (як для марожанага ці дэсертаў;  лепш, каб яна была з празрыстага шкла) і на дно выкласці слой бананаў і крышачку збрызнуць вяршкамі (!!!крышачку!!!). Потым — палову ківі і таксама дадаць крышачку вяршкоў, затым — яблыкі з грушай, зверху дадаць вяршкоў.
  4. Клубніцы парэзаць уздоўж на тонкія пялесткі і упрыгожыць імі верх дэсерта. Паставіць талерку ў лядоўню на 10 хвілін. Салата павінна быць крыху халоднай, але не замарожанай (гл. фота вышэй)


Уважаемые читетали! Приглашаем оставить Ваш «правильный» рецепт ЗДЕСЬ>>>

Организаторы конкурса:

 

ребенок.by

филипс


Читайте также:

Фотофакт. Пейте, люди, свежий сок — будете здоровы!

Худея, позаботьтесь о красоте лица

Обсуждаем на форуме:

Вкуснятина